• Dizainoid

MĂRIMEA CONTEAZĂ!

„Cumpăr ceea ce iubesc și apoi încerc să o potrivesc.”


Intri într-un showroom de mobilă și vezi canapeaua perfectă. Căutați de o lună o canapea nouă și aceasta este tot ceea ce v-ați imaginat. O cumperi. Aștepți două luni pentru ea. Si ajunge, în sfârșit. Băieții de la livrare o aduc si o pun in camera de zi și… .Iti scade maxilarul.

ESTE PREA MARE! Vi s-a întâmplat vreodată ??


Mi-am explicat procesul de proiectare unui nou client în urmă cu câteva săptămâni și am explicat că am măsurat și am desenat mai întâi încăperile pe care lucram la scară, după care mi-am dat seama care este dimensiunea optimă a fiecărei piese de mobilier. Abia atunci am început să fac cumpărături. Ea a răspuns cu „OMG! Nu e de mirare că cumpăr întotdeauna piesa greșită! ” „Cumpăr ceea ce iubesc și apoi încerc să o potrivesc.”


Întotdeauna mă gândesc în ceea ce privește dimensiunea, scala și proporția obiectelor . Mobilierul trebuie să se potrivească fizic în spațiu (și nu uitați că trebuie să-l poată introduce și prin ușă sau lift),. După ce știi că piesele au dimensiunea aproximativă corectă, mintea mea se mișcă la scară și proporție pentru a mă asigura că piesa pe care o am în minte se joacă bine cu piesele din jurul ei.


Așadar, aceasta este ideea mea pentru astăzi și dacă veți pleca în căutarea unei noi canapele în weekend asigurați-vă de dimensiuni necesare pentru a vă face spațiul să cânte!

27 views0 comments

© 2019 by Dizainoid | web design by ShockMediaDesigns